Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Εσείς παίζετε με τις ζωές μας , Εμείς αντιστεκόμαστε στην «τρομοκρατία» σας

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017
      Εσείς παίζετε με τις ζωές μας , Εμείς αντιστεκόμαστε στην           «τρομοκρατία» σας
Αλγεινή  εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά της  διοίκησης του ΟΤΕ που το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει το « κύμα» απολύσεων .
Η  διοίκηση της  D.T  έχει υιοθετήσει την πιο σκληρή πολιτική στο τρόπο διαχείρισης των απολύσεων
Είναι γνωστό πως ο ΟΤΕ εδώ και χρόνια επιφυλάσσει τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους που έχουν την «τύχη» να δουλέψουν στην επιχείρηση.
Εξαντλητική εντατικοποίηση ,απειλές, εκβιασμοί με το αξιολόγιο, ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, καταστρατήγηση ωραρίου, απώλεια αντικειμένου λόγου εργολαβιών συνθέτουν την καθημερινή εργασιακή εμπειρία στη γαλέρα της  με τη νέα ονομασία   COSMO OTE  όπου σήμερα καυχιέται πως είναι από τις λίγες εταιρείες με θετικό πρόσημο εν μέσω οικονομικής κρίσης .
Παράλληλα η διοίκηση απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα πιέζοντας τους εργαζόμενους και πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 Αφού πρώτα  έχει φροντίσει να εξασφαλίσει την σιωπή «όλων» μέσω του φόβου της απόλυσης.
Για ακόμη φορά επέρχεται να επιβάλει το διευθυντικό δικαίωμα όπως έκανε  στις 25-5-2017 απολύοντας 3 συναδέλφους με την εφαρμογή του άρθρου 13 παρακάμπτοντας  την πειθαρχική διαδικασία όπως προβλέπεται από τον ΕΚΠ.
Κύριοι της Διοίκησης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Εσωτερικός Κανονισμός του ΟΤΕ έχει και Πειθαρχικά όργανα τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όσο και σε δευτεροβάθμιο. 

Αυτά τα πειθαρχικά που με τη στάση σας απαξιώνετε, αυτά που αν χρειαστεί όπως στο παρελθόν χρησιμοποιείτε και αναγκάζετε μήνες ολόκληρους να καθυστερούν.
Στα Πειθαρχικά όργανα που έχετε απαξιώσει συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζόμενων δίχως τη διάθεση να καλύψουν ή να προστατεύσουν ούτε επίορκους υπαλλήλους, ούτε κλέφτες, αλλά ούτε και αυτούς που παραβιάζουν το απόρρητο των Τηλεπικοινωνιών ( ας μη μας αναγκάσετε να θυμηθούμε τι έχετε «καλύψει» στο παρελθόν ως διοίκηση και τι πιθανά διαφυγόντα κέρδη μπορεί να υπάρχουν…).
Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ αν η λειτουργία του ΟΤΕ προστατεύει τους ίδιους τους εργαζόμενους;
Τι μέτρα έχετε πάρει για διαφυλάξετε το απόρρητο εντός και εκτός ΟΤΕ;
Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως είναι δυνατόν ένας απλός υπάλληλος (και μάλιστα εργολάβου) να έχει τη δυνατότητα να γυρίζει πίσω ένα βίντεο καταγραφής καμερών; 
Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί κάποιος τρίτος να παρακολουθεί και να καταγράφει με αφορμή το παραπάνω;
 Αυτή τη δυνατότητα του την προσφέρει ο ΟΤΕ στο επίπεδο της ασφάλειας;
Αναρωτηθήκατε ποτέ ότι οι συνάδελφοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφοριακά συστήματα πέραν των αρμοδιοτήτων τους;
Τι σημαίνει πραγματικά όμως όλο αυτό το αλαλούμ με τα πληροφοριακά συστήματα και τη δυνατότητα πρόσβασης.
Συνάδελφοι,
Επειδή όπως αποδεικνύεται το πρόσωπο της επιχείρησης αναζητά κάθε μέρα εξιλαστήρια θύματα
Επειδή κάθε φορά που θα έχουν την ελάχιστη αφορμή, το πρόσωπό τους θα φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε επίπεδο και στο δια ταύτα
Με τα ¨ξέφραγα¨ πληροφοριακά τους συστήματα, ΟΛΟΙ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
Σας καλούμε να είστε πέραν του δέοντος τυπικοί κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.
Να τηρούμε πιστά το ¨πρωτόκολλο¨ από τα πέδιλα στη σκάλα και τα παπούτσια εργασίας μέχρι και το σημείο που δίνουμε στοιχεία σε συναδέλφους ακόμη και τηλεφωνικά.
Απέναντι στην επίθεση στις ζωές μας, απέναντι στην τρομοκρατία της διοίκησης προτάσσουμε την δικιά μας την ενότητα την αλληλεγγύη.

ΥΓ. με αφορμή το εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ μια κουβέντα…. όταν κάτι γίνεται για 2η ή 3η φορά τότε αυτό είναι νοοτροπία, κουλτούρα…..