Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

(24/48) + ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Αθήνα, Νοέμβρης  2015

(24/48) + ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Συναδέλφισσες – οι,

Δυστυχώς γεγονότα εργατικών ατυχημάτων που γίνονται σε χώρους εργασίας έρχονται να προστεθούν σε ένα μακρύ κατάλογο και επιβεβαιώνουν τις επισημάνσεις της Συναδελφικής Αλληλεγγύης και τις επί σειρά ετών παρεμβάσεις μας σχετικά με την ασφάλεια των συναδέλφων ( εφαρμογή διπλών συνεργείων, εντατικοποίηση κα).
Έχουμε κάνει ενημερώσεις και παραστάσεις  στη Διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και δράσεις στους εργασιακούς χώρους για το σημαντικότερο θέμα όλων, το οποίο δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων τεχνικών.
Η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί προφανώς τα γεγονότα ως μεμονωμένα και ατυχή, για εμάς φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και την καλούμε να αλλάξει στάση και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες  πρόληψης , που εδώ και πολύ καιρό θέτουμε και που δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε από τα ατυχήματα αυτά.
Είναι καθαρό πλέον πως για τα ατυχήματα αυτά δεν φταίνε ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η ατυχία ή απροσεξία των συναδέλφων μας.

Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, η μη εφαρμογή των διπρόσωπων συνεργείων και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έτσι όπως αυτοί προβλέπονται από τους νόμους, αλλά και από τις επιμέρους συμβάσεις.  Η ¨ατυχία ¨και η οποιαδήποτε ¨απροσεξία ¨δεν αποτελεί άλλοθι για τις σημαντικότερες παραλείψεις στις εφαρμογές των νόμων.
Καλούμε τους συναδέλφους να εφαρμόζουν πιστά τα προβλεπόμενα από τους νόμους του κράτους σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια και σε οποιαδήποτε περίπτωση διαπιστώσουν αυταρχικές συμπεριφορές ή ατεκμηρίωτες εντολές προϊσταμένων να τις καταγγέλλουν στο σωματείο.
Η συνεργασία και ο διάλογος με τα τεχνικά σωματεία, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Συναδελφικής Αλληλεγγύης για την επικινδυνότητα στην εργασία, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, για να μη μιλήσουμε ξανά για την ¨κακιά ¨ στιγμή.
Καλούμε την ΟΜΕ – ΟΤΕ να αναλάβει, παράλληλα, επιτέλους τις πρωτοβουλίες για τις οποίες είχε δεσμευτεί με σκοπό τη συνολική διαπραγμάτευση της επικινδυνότητας του Τεχνικού Έργου.
Επίσης καλούμε τη Διοίκηση να θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζόμενων.  Να σεβαστεί τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά και όχι τους αριθμούς.  Ο κοινός σκοπός είναι σωστές και ποιοτικές εργασίες με μηδέν ατυχήματα.
Κύριοι της διοίκησης του “ ΟΤΕ Group Of Companies “ καμία εργασία δεν είναι τόσο επείγουσα που να μην μπορεί να γίνει με ασφάλεια.  Η κατανόηση και το φιλότιμο των εργαζομένων τερμάτισε το μαραθώνιο της ανοχής απέναντί σας .

Από εκεί και έπειτα η συνδικαλιστική δράση και η νομική διαδικασία θα ακολουθήσουν το δικό σας μαραθώνιο του δείκτη και των αριθμών…