Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ!



Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ!

Οφείλουμε απέναντι σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε μέλος της ΠΕΤ – ΟΤΕ να καταθέσουμε την άποψή μας για τη Σ.Σ.Εργασίας  που υπογράφτηκε, καθώς για τη στάση μας αλλά και για τη στάση όλων των υπολοίπων.
Συνάδελφοι,
Θεωρούμε ότι, αυτή η ΣΣΕ, είναι η αφετηρία για το αύριο όλων μας στον ΟΤΕ.  Είναι μια οριογραμμή που όλοι επιζητούσαμε και καταλήξαμε.  Είναι ένα ξεκίνημα.
Εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον που ο μηδενισμός και η διαδικασία ισοπέδωσης των πάντων είναι πλέον καθημερινότητα. Κάποιοι μας μιλάνε για δραχμή και άδεια ΑΤΜ, κάποιοι μας μιλάνε για πατριωτισμό την ώρα που θεσμοθετούσαν τα χαράτσια, κάποιοι μας τρομοκρατούν συστηματικά και τέλος κάποιοι  μας μιλάνε για ελπίδα γενικός και αορίστως.
Στο περιβάλλον αυτό της αβεβαιότητας, με τον πραγματικό κίνδυνο της μνημονιακής μετενέργειας    να μας χτυπά την πόρτα αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να πετάξουμε  όλες τις κατακτήσεις μας των προηγούμενων χρόνων και ότι δεν μπορούμε να μην ανοίξουμε την πόρτα του ΟΤΕ σε 2100 περίπου οικογένειες.
Προχωρήσαμε στην επιλογή μας αυτή με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση όλων των θεσμικών κατακτήσεων του παρελθόντος και με τη δημιουργία μιας αφετηρίας για τους συναδέλφους που εντάσσονται στην οικογένειά μας την οικογένεια του ΟΤΕ.

Είναι βέβαιο ότι  η ιστορία θα μας κρίνει όλους στο μέλλον, όπως μας έκρινε και για την προηγούμενη σύμβαση που κάποιοι συνδικαλιστικά αχρείοι έλεγαν ότι δε διασφαλιζόταν καμία θέση εργασίας, ότι κάποιοι είναι γερμανοτσολιάδες και προδότες.  Όπως με την προηγούμενη ΣΣΕ διασφαλίσαμε τις θέσεις εργασίας σε ένα περιβάλλον χάους για την εργατική τάξη έτσι και τώρα διασφαλίζουμε το μέλλον όλων μας.
Την ώρα της απόφασης για τη ΣΣΕ κάποιοι καιροσκοπικά είπαν ΟΧΙ, θεωρώντας ότι τίποτα δεν είναι προς όφελος των εργαζόμενων, θεωρώντας πως οι απολαβές είναι μικρές και μια σειρά άλλων ψευτοεπειχηρημάτων.  Ποιος μπορεί να πιστεύει ότι κάποιος από εμάς, από τη ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ νιώθει ότι η ΣΣΕ είναι το τοπίο του παραδείσου, αλλά φτάνει η υποκρισία!  Αν αυτοί νομίζουν ότι τα ποσά είναι μικρά για μας είναι ελάχιστα και θεωρούμε ότι ο βασικός μισθός πρέπει να φτάσει στα 1200 ή και 1500 ευρώ.  Στη σφαίρα της φαντασίας και του ανέφικτου δεν έχει κάποιο κόστος, αλλά η ευθύνη βαραίνει αυτόν που τολμά και τολμήσαμε να βάλουμε μια γραμμή εκκίνησης για όλους μας!
Επίσης δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τους γνωστούς συνδικαλιστικούς θεατρίνους που με περισσό θράσος τολμούν και λένε ότι με τους αγώνες τους έκλεισαν την ΟΤΕPLUS, όταν  αυτοί ΔΕΝ συμμετείχαν στη λήψη απόφασης!!! Σταμάτησαν για ένα τέταρτο της ώρας την επανάσταση και αποφάσισαν ότι φορώντας τον συνδικαλιστικό φερετζέ θα μπορούν να λένε σε κάθε συνάδελφο σε κάθε ΤΤΛΠ ότι αυτοί ήταν και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα!


Συνάδελφοι,
Μαζί με κάθε μέλος της παράταξης μας, νέο και παλιό, ΟΤΕ και ΟΤΕPLUS και δημοκρατικά αποφασίσαμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα όλοι μαζί.  Ότι μπορούμε να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο διεκδικήσεων για τους εργαζόμενους στο ΟΤΕ έχοντας μια αφετηρία για όλους.
Τίποτα δε θα είναι εύκολο, τίποτα δε θα μας χαριστεί.
Συνεχίζουμε από σήμερα, από αυτή τη στιγμή να βάζουμε τα θέματα της επόμενης μέρας.
·         Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
·         Τήρηση των νόμων σε κάθε στιγμή της εργασίας μας.
·         Αποκατάσταση των αδικιών
Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος και θα έχουμε δυο αντιπάλους, τη Διοίκηση και τις Συνδικαλιστικές αντιλήψεις της υποταγής και του λαϊκισμού, του φθηνού και ανέξοδου συνδικαλισμού, του γκεμπελισμού και της λάσπης.
Τολμήσαμε και Τολμάμε!
Μαζί προχωράμε στις προκλήσεις του μέλλοντος!