Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΘΕΛΕΙ Ο ΟΤΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Ή ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ;



Αθήνα 14.5.2014

ΘΕΛΕΙ Ο ΟΤΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Ή ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ;

Έφτασε η ώρα που οφείλουμε όλοι να συντονίσουμε το αγώνα και τις δράσεις μας με μοναδικό σκοπό και στόχο τη δικαιοσύνη ανάμεσά μας.  Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου που πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε στην αυθαιρεσία του Διευθυντικού Δικαιώματος και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να ολοκληρώσουμε την ισονομία στο προσωπικό του ΟΤΕ.
Στην καθημερινότητά μας οι τεχνικοί αντιμετωπίζουμε όλοι τα ίδια προβλήματα κάτω από τις ίδιες συνθήκες εργασίας, και όμως ο ΟΤΕ μας αντιμετωπίζει διαφορετικά. 

  • ·         Γιατί ενώ όλοι ζούμε με την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ συνέχεια και κάθε στιγμή δεν έχουμε την ίδια οικονομική και εργασιακή μεταχείριση, όπως οι συνάδελφοι της OTEPLUS,  και οι συνάδελφοι που εντάχθηκαν στον ΟΤΕ με τη σύμβαση του 2008. 

  • ·         Πιο είναι το στοιχείο που διαχωρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής για τους Διοικούντες;

  • ·         Απαιτούμε ΤΩΡΑ από τη Διοίκηση του ΟΤΕ, πέρα από την πλήρη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, να δώσει τέλος σε αυτή την κατάφορη αδικία.

  • ·         Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αντιμετωπίσει όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής με τον ίδιο τρόπο, την ώρα που ακόμη και οι εφαρμοστικοί νόμοι της δικής τους ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  προβλέπουν την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΠΕΤ – ΟΤΕ να συντονίσουμε τη δράση μας για να πετύχουμε το στόχο μας, το στόχο κάθε εργαζόμενου.
Ζούμε και ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε στιγμή με την πλήρη εντατικοποίηση της εργασιακής μας ζωής.  Προϊστάμενοι, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους και να ¨πρασινίσουν¨ τους δείκτες,  διαχωρίζουν το προσωπικό σε κατηγορίες ανάλογα με την πίεση που ο καθένας μπορεί να αντέξει.  Δίχως κανόνες, δίχως συγκεκριμένο τρόπο επίλυσης των εργασιών μας, δίχως αρχή και τέλος απαιτούν να καταθέσουμε την ψυχή μας.  Ο επαγγελματισμός που επαγγέλλονται οι σύγχρονοι ¨μάνατζερς¨ των ΤΤΛΠ έρχεται αντίθετος με την καθημερινή πρακτική τους.
Απαιτούμε ξεκάθαρα την πλήρη καταγραφή και τήρηση του τρόπου εργασίας μας από μια διοίκηση που επιθυμεί το 24/48 να τρέξει αποκλειστικά με το φιλότιμο και όχι με επαγγελματική προσέγγιση. 
Καλούμε τις παρατάξεις στο σωματείο μας από κοινού να επικαιροποιήσουμε  τα ζητήματα και θέματα του WFM και να καταθέσουμε πλαίσιο διαλόγου διασφαλίζοντας την ισονομία και την ισότητα καθώς και το τεράστιο θέμα των διπλών συνεργείων.
Για να προχωρήσουμε πιο ισχυροί στην επόμενη μέρα των τηλεπικοινωνιών οφείλουμε να εκπαιδευόμαστε συνεχώς, γιατί εργαζόμαστε σε μια επιχείρηση που εξελίσσεται.  Δεν θα επιτρέψουμε τα σεμινάρια να συνεχίσουν να αποτελούν ρουσφετολογική διαδικασία.  Απαιτούμε την πλήρη διαφάνεια στο θέμα αυτό, με ανάρτηση δημόσια των σεμιναρίων και το δικαίωμα συμμετοχής όλου του προσωπικού σε αυτά.  Στον ιδρώτα μας ούτε βιογραφικά θα στηθούνε, ούτε εκτός έδρας θα μοιραστούνε.
Ξεκινάμε μια πορεία διεκδικήσεων και εξασφάλισης του δικαίου για να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα ισχυροί και δυνατοί, στην ίδια αφετηρία για τη ζωή και το μέλλον μας με αγωνιστικότητα και δράσεις. 

 ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΤΕ
ΜΑΖΙ ΤΟΛΜΑΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ