Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ





Αθήνα 31.3.2014
ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Σε μια εποχή που οι ισοπεδωτικές κραυγές σκεπάζουνε κάθε αλήθεια και κάθε αξιοπρεπή προσπάθεια, εμείς τολμάμε αυτό που απαιτούν οι καιροί, το εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.  Τολμάμε Υπεύθυνα να δημιουργήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε μια πλατιά συμμαχία συναδελφικής και κοινωνικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Τοποθετούμε στο κέντρο των εξελίξεων το συνάδελφο, πέρα από τις επιρροές του κομματικού κοινοβουλευτικού συστήματος, αλλά παράλληλα επιδιώκουμε τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής σκέψης με στόχο τον άνθρωπο και την πρόοδο του σε μια ευνομούμενη κοινωνία και πολιτεία.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τολμάμε δημιουργώντας τη συνδικαλιστική παράταξη της ¨ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ¨ που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά των συμβιβασμών και των εξαρτήσεων στο χώρο του ΟΤΕ.  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί από εμάς έχουνε ιστορία και δράση στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, αλλά και πολλοί τώρα ξεκινούν.  Πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας στο σύνολό της θα γράψει μια νέα σελίδα στη Συνδικαλιστική μας ιστορία.

Στο ξεκίνημα της νέας μας αυτής πρωτοβουλίας καλωσορίζουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν ουσιαστικά για την προστασία και το σεβασμό των εργαζομένων στον ΟΤΕ μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και όλους αυτούς με καθαρό λόγο και πράξεις διαχώρισαν τη θέση τους από τις μνημονιακές πολιτικές.  Αντλώντας διδάγματα από την εμπειρία του χθες στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις για το σήμερα και ατενίζουμε με αισιοδοξία το αύριο.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ και ΤΟΛΜΑΜΕ στη διαμόρφωση από την αρχή, κουλτούρας με αγωνιστικά χαρακτηριστικά στην εποχή του μηδενισμού και του γκρίζου, στην εποχή που η μιζέρια της σκέψης σταματάει κάθε δημιουργική προσπάθεια. Σήμερα τίποτα δε θα μας χαριστεί.  Το κάθε τι που θα κερδίζουμε δε θα είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα ενδοτικών διαπραγματεύσεων αλλά θέλουμε να είναι αποτέλεσμα αγωνιστικών διεκδικήσεων στα πλαίσια που οι εργαζόμενοι, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, απαιτούν, διεκδικούν και αντέχουν.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η πρόταση του καινούριου, σε αυτό που όλοι προσδοκούμε και οραματιζόμαστε δεν μπορεί να είναι παρά αποτέλεσμα συλλογικότητας, συμμετοχής, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας.  Για αυτό καλούμε τον καθένα και την κάθε μία ξεχωριστά, αλλά και όλους μαζί να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να διαμορφώσουμε μαζί τη ζωή και τη δουλειά μας.

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ