Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2015-16-17 ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΑΣ



Αθήνα 7.4.2014
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2015-16-17
ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΑΣ
Διανύουμε μια χρονιά που σε ότι αφορά τη συνδικαλιστική μας δράση θα κορυφωθεί με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Οφείλουμε να καταθέσουμε τη θέση μας και τη στάση μας στην πορεία αυτή ξεκάθαρα και με υπευθυνότητα αναλογιζόμενοι τους καιρούς και σεβόμενοι τους συναδέλφους μας που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.
Καλούμε την ΟΜΕ – ΟΤΕ να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τη διαπραγματευτική της ομάδα και με επαγγελματικά στελέχη με νομικές και οικονομικές γνώσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Εκτιμούμε ότι βασικοί παράμετροι για την εκκίνηση διαπραγμάτευσης ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ πρέπει να βασίζεται καταρχήν στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και στην ισότιμη ομογενοποίηση του προσωπικού

Γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη ρατσιστική συμπεριφορά της διοίκησης σχετικά με τους συναδέλφους της OTEPLUS.  Απαιτούμε την πλήρη ένταξη των συναδέλφων μας στο βασικό κορμό του ΟΤΕ με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.
Μεταξύ άλλων θεωρούμε δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα συμμετοχής των συναδέλφων μας της OTEPLUS στη διαδικασία του STANDBY όπως το τακτικό προσωπικό και παράλληλα απαιτούμε την αυξητική αναπροσαρμογή της εβδομαδιαίας αποζημίωσης.
Επίσης σημαντικό ζήτημα στην πορεία των διαπραγματεύσεων οφείλει να αποτελέσει και η τακτοποίηση των συναδέλφων μας που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις καθώς και των συναδέλφων μας στον τομέα της καθαριότητας.
Γνωρίζουμε όμως όλοι ότι η διαδικασία και η πορεία για την υπογραφή ικανοποιητικής για τους εργαζόμενους  ΣΣΕ δεν μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και διαλόγου με τη Διοίκηση.  Το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο πρέπει να υλοποιηθεί και με αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις.
 Η Συναδελφική Αλληλεγγύη  θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε με ενότητα και δράση να προστατεύσουμε τη δουλειά μας.
Επιτέλους εργαζόμαστε σε μία εταιρεία που συνεχίζει να κερδοφορεί και προσφέρουμε με την εργασία μας τον καλύτερο μας εαυτό καθημερινά. Δικαίως η συμμετοχή στα κέρδη αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη και δικαίωμα του εργαζομένου.
ΤΟΛΜΑΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ